15. 6. 2024   |   svátek má Vít
 

Brokolicové lívanečky

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
česnek 3 stroužky
vejce 2 ks
polohrubá mouka 5 lžic
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, polohrubou mouku (dáváme po lžících, tolik, aby vzniklo hustější těstíčko) a umícháme těstíčko, ze kterého lžící tvarujeme na rozpáleném oleji malé placičky. Smažíme pomalu dozlatova a podáváme s bramborovou kaší.

Tip:
Pokud chcete zužitkovat vývar z brokolice, můžete si uvařit např. Mrkvovou polévku s krupicovými knedlíčky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborová omeleta

Postup: Předem uvařené brambory, nebo když nám zbydou od oběda, nakrájíme na tenké... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...